Till senaste kommentaren

Hur mycket kan jag få i bidrag?

Hej! Hur stor del av mitt besök hos tandläkaren täcks av mitt tandvårdsbidrag?

Kommentarer

 • Hej! Det statliga tandvårdsstödet består av ett allmänt tandvårdsbidrag, ATB, ett högkostnadsskydd och ett särskilt tandvårdsbidrag, STB. Tandvårdsstödet gäller alla vuxna över 20 år.

  I allmänt tandvårdsbidrag får du 600 kronor per år om du är 20-29 år eller över 65 år. Är du 30-64 år får du 300 kronor per år i bidrag. Du kan spara ditt bidrag i två år.

  Högkostnadsskyddet börjar gälla när du under en tolvmånadersperiod har fått tandvård för över 3 000 kronor enligt referenspris.
  Folktandvården Stockholm
 • Jag fyller 30 i mars nästa år och jag brukar gå på undersökning vartannat år.
  Påverkas mina kostnader/bidrag om jag går på nästa undersökning före/efter min 30-årsdag? Eller är det jag "samlat på mig" i bidrag sparat ändå?
  Tack på förhand
  E
 • Hej!
  Det Allmänna tandvårdsstödet även kallat ATB utgår från från året du är född och inte det datum du är född. Det året du fyller 30 så får du 300 kr i bidrag istället för som tidigare 600 kr. För att krångla till det lite så är brytpunkten 1:a juli. Så om du besöker tandläkaren innan 1:a juli det år det år du fyller 30 så har du 600 kr i ATB och har du inte varit hos tandläkaren på ett år så har du ett ATB innestående dvs 1200 kr.

  Mikael Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.