Till senaste kommentaren

Mitt barn vill inte borsta tänderna - funkar Rocka munnen?

Vi har det lite tufft med att borsta tänderna här hemma och jag har hört talas om att ni har ett spel som heter Rocka munnen.

Hur fungerar Rocka munnen?
Kan Rocka munnen hjälpa mitt barn att vilja borsta tänderna?
Var hittar jag spelet?

Kommentarer

• Hej!

Ja, Rocka munnen kan hjälpa! Appen Rocka munnen har tagits fram av Folktandvården i Sverige för att göra tandborstningen roligare för barn och ge stöd till dig som förälder.

Vad är Rocka munnen
    Rocka munnen är en app som innehåller både spel och timer och gör både barn och dig som förälder till bättre borstare. Spelet är skapat för barn mellan 6 till 9 år och uppdateras löpande.

Det finns även ett till spel i appen som heter Wack-a-troll, som är skapat för barn från 2-3 års ålder.
    Läs mer om Wack-a-troll

Appen Rocka munnen fungerar både på platta och mobil, finns på App Store och Google Play och är gratis att ladda ner.

Hur fungerar Rocka munnen
    1. Välj användarnamn
    2. Ladda tandborsten med tandkräm och klicka igång bandet i appen
    3. Hjälp ditt barn att borsta sina tänder under tiden som bandet spelar
    4. Efter två minuters tandborstning kan barnet få spela tandborstspelet som belöning
    Smarta funktioner i Rocka munnen
    • Det går att skapa flera spelare inom samma konto
    • Poängen som barnet samlat från tandborstningen och spelet kan hen använda till kläder och accessoarer skapade för bandmedlemmarna
    • Det finns olika bakgrunder i spelet
    • Det finns olika ljudteman i spelet
    Välj gärna att dela med dig av din statistik så får Folktandvården bättre inblick i hur mycket appen används.

Samtliga Folktandvårdsorganisationer i hela landet står bakom den här digitala satsningen för svensk folkhälsa och barntandvård.

Läs mer om Rocka munnen
    Kommunikationsavdelningen
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.